Translate and know more!

Wednesday, February 19, 2014

First time on the media

Hello everyone

During our stay in Ramnicu Valcea we have became some sort of celebrities.
Some of the local news have approached us to learn about our project and ourselves. They were curious to know why a group of strangers would decide to come to Romania.

This was the first article that was written. It appeared on the online news AGERPRESS, 18th of February of 2014.

Here is the link to the page

Agerpress 2014-02-18

And here is the actual article.

Vâlcea: Voluntari din Polonia, Turcia, Zambia şi Uruguay într-un proiect european pentru comunitatea romă

Marţi, 18 Februarie 2014 12:33
Un număr de 10 tineri voluntari din Polonia, Turcia, Portugalia, Zambia şi Uruguay au început în judeţul Vâlcea un proiect finanţat de Comisia Europeană, în cadrul căruia vor realiza o serie de activităţi inovative menite să sprijine cu precădere tinerii romi aflaţi în dificultate.


Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES ARHIVA 

Acţiunea de voluntariat este derulată de către Asociaţia Tinerilor Romi din Vâlcea, a precizat coordonatorul proiectului, Georgeta Mureanu. 

"Folosind experienţa lor anterioară, dar şi sprijinul organizaţiei coordonatoare, voluntarii vor pune la punct o serie de programe educaţionale remediale pentru tinerii romi. În parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, vor organiza o grădiniţă de vară pentru copiii romi şi vor ajuta la implementarea activităţilor în cadrul acestei iniţiative. De asemenea, tinerii voluntari vor co-organiza activitatea 'Şansa a Doua' dedicată tinerilor şi adulţilor din comunităţile rome ce nu au avut oportunitatea de a merge la şcoală. Astfel, voluntarii vor desfăşura acţiuni de informare despre comunităţile europene, drepturile cetăţeneşti şi importanţa participării la alegerile europene", a precizat Mureanu. 

Proiectul este finanţat de către Comisia Europeană prin intermediul Programului Tineret în Acţiune, Acţiunea 2 - Serviciul European de Voluntariat. 

No comments:

Post a Comment