Translate and know more!

Thursday, February 20, 2014

Article - 1 Billion Rising

Hello everyone,

During the first few weeks of our stay we received a lot of attention from the local media.

Here is the article about our participation in the 1 Billion Rising.

eurovalcea.ro - 18-02-2014Violența împotriva femeilor, temă de campanie pentru voluntarii europeni

VoluntariVoluntari
Vineri, 14 februarie 2014, zece tineri străini, voluntari în cadrul ServiciuluI European de Voluntariat, au atras atenția asupra fenomenului violenței împotriva femeilor. Totul s-a desfășurat sub egida mișcării internaționale "One Billion Rising".
Tinerii voluntari, membri ai proiectului CYERC, au luat inițiativa și au organizat un marș dedicat luptei impotriva violenței contra femeilor. Pe un traseu cuprins între Casa Tineretului din Cartierul Ostroveni și zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea, tinerii au împărțit pliante și au stat de vorbă cu trecătorii, o parte din fetele grupului purtând și semnele violenței prin intermediul machiajelor realizate cu mult talent de acestea. S-a dorit astfel o sensibilizare a publicului la problemele reale ale violenței în familie. Georgeta Mureanu, coordonatoarea voluntarilor explică: "Tinerii au avut această inițiativă deoarece doresc să schimbe mentalitatea în rândurile societății. Au stat de vorbă cu oamenii pe stradă și reacțiile au fost destul de diferite. Foarte mulți au fost de acord cu mesajul nostru și ne-au încurajat. Au fost însă și persoane care au spus că, sunt momente în care femeile merită să fie lovite. Acestui gen de oameni s-a adresat campania voluntarilor, încercând să schimbe aceste mentalități".
Voluntarii străini vin din Portugalia, Turcia, Polonia, Uruguay și Zambia în cadrul unui proiectului împlementat de ATRV Vâlcea și finanțat de Comisia Europeană prin intermediul programului Tineret în Acțiune, Acțiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat. Aceasta este doar una din acțiunile pe care voluntarii le vor desfășura de-a lungul unei perioade de 12 luni în Vâlcea.

No comments:

Post a Comment